Spread the love

Moeders voor moeders

Hoera ik ben zwanger!! Na een beetje rondkijken op internet en alle verschillende mogelijkheden aan vormen te ontdekken over hoe groot mijn kindje nu zal zijn kwam ik achter het bestaan van Moeders voor Moeders. Nooit van gehoord maar zij bestaan al meer dan 85 jaar!

Moeders voor Moeders is een organisatie dat urine inzamelt van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG hormoon gehaald en dat wordt gebruikt om geneesmiddelen te maken voor vrouwen die niet vanzelf zwanger kunnen worden. Een enorm goed doel dus!

Wanneer je tussen de 6 en 16 weken zwanger bent mag je meedoen. Na aanmelding op de site wordt er contact met je opgenomen en komt er iemand van Moeders voor Moeders bij je langs. Ze testen je urine op het hormoon, geven veel uitleg, een maatbeker, 8 flessen en een leuk presentje. Je kan beginnen.

Elke week ontvang je 8 flessen, op een door jou gekozen plek. In mijn geval, de achtertuin. Dit gebeurt discreet zodat de buren niet meteen met felicitaties voor de deur staan. Wanneer je thuis naar de toilet gaat vang je je urine op in een maatbeker en schenk je het over in een fles. Na een week zet je de flessen op de afgesproken plaats en ontvang je weer nieuwe. Zo kun je doorgaan en helpen tot de 16e week. Erg gemakkelijk dus! Het schijnt dat ze een zwembad vol urine nodig hebben om 1 toekomstige moeder te helpen, dus alle kleine plasjes helpen.

Een minder leuke bijkomstigheid, de geur van de flessen! Er zit daar iets in om de urine goed houdbaar te houden, maar erg lekker ruikt het niet. Ik heb er (nog) geen last van, maar er zijn vrouwen die alleen vanwege de geur het niet meer vol kunnen houden. Een tip die ik direct al kreeg; de flessen even opengedraaid buiten zetten tot de ergste lucht weg is. Van een andere moeder ontving ik de tip om de eerste urine van de dag in de fles van de vorige dag te doen, zo heeft zij minder last van de geur wanneer ze een nieuwe fles open maakt.

Een geweldig initiatief! En hoe leuk, toen ik mijn ouders het leuke nieuws vertelde hoorde ik dat zowel mijn moeder als schoonmoeder ook hebben meegedaan aan Moeders voor Moeders!

Ken jij Moeders voor Moeders al?