Spread the love

Er komt weer een lang weekend aan! Tijd om op zoek te gaan naar leuke uitjes met de kinderen. Wij hebben vast een aantal ideeën voor jullie.

Apenheul
Vanaf Goede Vrijdag is de Apenheul in Apeldoorn weer open! Ook op Eerste en Tweede Paasdag kan je hier met de hele familie terecht. Een prachtig park, midden in het bos, waar je tussen de apen loopt.

Paasmarkt
Door het hele land zijn er paasmarkten en paaskermissen. Veelal met leuke activiteiten voor de kinderen als broodjes bakken bij het vuur, boogschieten, knutselen en leuke voorstellingen en attracties. Kijk dus snel waar de dichtstbijzijnde is voor jullie of maak er een lekker dagje uit van naar bijvoorbeeld de Paaskermis in Deventer of Groenlo.

pasen 2018 lammetjesdagen

Lammetjesdagen
Het paasweekend is natuurlijk een geweldig moment om de lammetjes te bewonderen in de diverse Schaapskooien. Vaak onder het genot van een hapje of drankje en de kinderen kunnen ook nog lekker knutselen naast het aaien van de lammetjes. Dit kan bijvoorbeeld in Nunspeet, Epen, Boerderij de Boerinn in Kamerik, Ruinen en op vele andere plekken. Sommige zijn het hele weekend open, andere alleen Eerste of Tweede Paasdag.

Paaseieren zoeken
Traditioneel gezien is paaseieren zoeken voor kinderen natuurlijk een must tijdens Pasen. Op verschillende locaties in het land kunnen kinderen naar hartenlust zoeken naar die ene of meerdere paaseieren om deze vervolgens op te mogen eten. Op sommige locaties zijn er ook wedstrijden waarbij een prijs te winnen is. Zo kunnen de kinderen onder andere zoeken naar paaseieren in de Schoorlse DuinenMadurodam, Klimbos Weert en in het Amsterdamse Bos. En wie echt iets heel speciaals wil doen gaat naar Paleis Soestdijk, want daar zijn maar liefst 18.000 paaseieren verstopt in de paleistuin. Er liggen zelfs gouden paaseieren waarmee prijzen te winnen zijn.
Alpaca boerderij
De alpaca boerderij in Kaulille, België, laat aankomende zaterdag de alpaca’s weer voor het eerst naar buiten! Dat is natuurlijk iets waar je bij wil zijn. Ook is er een boerengolf baan in de alpacaweide (pas op voor de keutels en de alpacas zelf!) en kan er een wandeling gemaakt worden met deze geweldige dieren! Een perfect uitje voor Pasen.

Ezelwandeling
Kinderboerderijen zijn natuurlijk altijd leuk maar bij De Koperen Ezel in Epe kan je daarnaast ook nog een wandeling maken met een ezel! De kinderen kunnen lekker in de huifkar, neem wat lekkers mee om onderweg te picknicken en zo hebben jullie een heerlijke wandeling!

Heb je nou helemaal geen zin om de buurt of deur uit te gaan dan is een fietstochtje door het park, eieren zoeken in huis of de tuin en lekker knutselen natuurlijk ook altijd heerlijk om te doen! Check dan zeker even deze originele geschilderde paaseieren!