Spread the love
De Amerikaanse Cierra Forney was helemaal klaar met haar 13 jarige puberzoon. Hij voelde zichzelf “te goed” om kleding bij ketens als Walmart of de kringloopwinkel te kopen en uitte kritiek op klasgenoten die dat wel deden. Dat werd door Cierra niet geaccepteerd.

“Ik wil mijn kinderen leren dat geld niet alles is en dat je niet op anderen mag neerkijken om waar ze hun kleding kopen” schreef ze op haar Facebook.

 

Deels neemt Cierra de verantwoordelijkheid op zich, “wij als ouders geven hem tenslotte de merkspullen”. Daarom heeft ze het volgende gedaan om hem te laten realiseren dat geld en merken niet veranderen wie we als mens zijn. “Ook zonder merkkleding kan hij nog steeds een geliefd en leuk mens zijn.”

Cierra heeft haar zoon met twintig dollar, ongeveer 16 euro, naar de kringloopwinkel gestuurd en hem de opdracht gegeven om er zijn outfit voor de hele week te kopen! “Wat hij er van koopt zal hij de hele week moeten dragen naar school. Hij is het er niet mee eens, moest zelfs een beetje huilen, maar ik geloof er in dat hij over 15 jaar lachend terugdenkt aan de dag dat zijn moeder hem liet winkelen in de kringloopwinkel.”

 

Het bericht van Cierra werd op Facebook duizenden keren gedeeld en heeft ook duizenden reacties mogen ontvangen. Grotendeels positief. “Ik heb dit enkel gedaan om mijn zoon te helpen een beter mens te worden. Hij heeft een waardevolle les geleerd door dit experiment én hij draagt het overhemd dat hij gekocht heeft vandaag met trots!”

 


Bulk luiers