Spread the love

Is het eindelijke lente met fijne temperaturen, regent het weer. Balen! Zeker in de meivakantie! Om de kinderen toch binnen te vermaken hierbij leuke tips voor wanneer ze het tekenen zat zijn en je ze niet de hele tijd achter de tv wil zetten.

Indoor mini golf! Met een kartonnen doos kun je gemakkelijk de holes na maken en rol wat handdoeken op om te voorkomen dat de ballen de hele kamer door rollen. Extra leuk wanneer de kinderen helpen met het maken van de holes.

Het thema regen kan je natuurlijk ook binnen doorvoeren! Samen wolkjes maken van watten en de regendruppels uitknippen en eraan rijgen. Leuk!

Een spannendere uitvoering van sjoelen: Neem een paar ballen, een kartonnen doos en 2 wasmanden en de kinderen kunnen he-le-maal los! Via de kartonnen doos kunnen ze de ballen de lucht in rollen en kijken in welke wasmand de bal terecht komt, de meest verre wasmand levert de meeste punten op!

Een obstakel tour in huis! Plak wat plakband of tape door de gang en de kinderen moeten het einde van de gang bereiken zonder het tape aan te raken. Moeilijk!! Daar zijn ze wel even zoet mee.

Maak een ‘activiteiten terwijl het regent’ bak. De kinderen mogen hun favorieten dingen noemen. Deze schrijf je op en mogen in een bak. Wanneer het regent, kunnen ze grabbelen. Denk aan: Vingerverven, het bouwen van een hut, puzzelen, dansen of winkeltje spelen.

Vliegtuigjes maken van een rietje! Deze vliegen pas ver en richten geen schade aan in huis ;-). Leuk om te maken en om daarna mee te spelen.

Binnen bowlen. Enorm simpel: we hebben een (zachte) bal nodig en een aantal lege plastic flessen. Zet de punten op de flessen en bowlen maar!

Misschien wat oude kussenslopen over? Dan kan het zaklopen beginnen! Wel op een veilig plek, want vallen is bijna een garantie bij dit spel 😉

Ideaal voor wanneer je kind alleen is. Met een plastic fles die doormidden geknipt is, een klein balletje aan een touwtje kunnen ze uuuuren zoet zijn. En dankzij het touwtje gaat het balletje niet door de gehele woonkamer 😉

Hebben jullie nog meer leuke binnen speel tips? Help een andere ouder de lange dagen door tijdens de regen 😉