Spread the love

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben meegekregen met al onze eerdere updates op Facebook en Instagram zijn wij een van de gelukkige die de Cocosie Supreme kinderwagen mochten uittesten. Met een baby op komst is dit natuurlijk enorm welkom en leuk om te doen!

Eerder hebben we jullie al gevraagd wat jullie als ervaringsdeskundige moeders belangrijk vinden in een kinderwagen. Waar moeten we op letten en wat wordt volgens jullie als handig beschouwd. Dit hebben we uiteraard meegenomen bij het testen van de Cocosie Supreme.

Cocosie Supreme uitgetest

Een wagen met 4 wielen werd door de meeste van jullie aangeraden. Dus daar scoort de Cocosie direct mee. De wagen is stabiel en makkelijk wendbaar.

Over de wielen was de uitkomst 50/50. Sommigen van jullie zweren bij luchtbanden en anderen absoluut niet. De Cocosie Supreme heeft geen luchtbanden, dus geen gedoe met oppompen of kans op een lekke band. Daarentegen hebben wij niet het idee gehad dat de wagen daardoor minder stabiel is. De wagen is uitgerust met grote, stevige achterwielen en flexibele, kleine voorwielen die 360 graden kunnen draaien. Perfect dus voor de diverse ondergronden. Zelf wonen we dicht bij het bos, voor ons dus erg belangrijk dat de wagen daar goed rijdt. Dit hebben we uitgebreid getest en beviel goed, gelukkig maar! De voorwielen kunnen tevens vastgezet worden, dat voorkomt eventueel gezwenk. Ook erg handig.

Wij hebben zelf een kleine auto met weinig ruimte in de kofferbak, belangrijk dus dat de kinderwagen daar gemakkelijk in past. Na een bezoek aan een winkel vol kinderwagens werd ons eigenlijk maar één kinderwagen aangeraden voor de kleine auto. We waren een beetje huiverig dat ze daar gelijk in kregen toen we zagen dat het frame nog zo lang blijft na het volledig inklappen van de wagen en niet nog verder ingeschoven kan worden. Maar, zoals jullie in de diverse Facebook en Instagram stories konden zien, hebben we dit uitgebreid getest en niets is minder waar. De Cocosie Supreme is zo gemakkelijk in te klappen en wordt zo smal dat de wagen perfect in de auto past en er dan nog genoeg ruimte over is voor andere spullen, zeker wanneer je ook de achterwielen er met 1 klik afhaalt. Gelukkig maar, we willen natuurlijk ook wel eens een weekend weg, boodschappen of iets anders doen waarbij we de kofferbak nodig hebben voor meer dan alleen de kinderwagen. Een last van onze schouders toen we zagen dat dit prima kan.

Ook over de lengte van de wieg wordt veel gesproken. Een vaak gehoorde klacht bij compacte kinderwagens is dat de baby er zo snel uit groeit. Ik ben even op onderzoek uitgegaan. Het matrasje in de wieg van de Cocosie Supreme is 80 cm lang. Dat is vergelijkbaar met de vele andere wagens en langer dan de wagens waarover ik de kritieken lees. Daar is de lengte 73 cm.

Een belangrijk punt voor vele moeders was de mogelijkheid tot het aanpassen van de lengte van de handgreep. Dit is gelukkig heel gemakkelijk bij de Cocosie. Mijn man is 1.86m lang en vindt de wagen qua hoogte prima. Maar dit is iets wat je zelf het beste kan testen!

Op al deze punten is de Cocosie Supreme dus zeker geslaagd. Over de rest van de wagen;

De Cocosie Supreme is echt een alles-in-één wagen. Voor een mooie prijs heb je een prachtige wagen met alles erop en eraan waar je tot je kindje 3 jaar oud is mee kan doen. In het basispakket van de Cocosie zit de reiswieg met voetenafdekking, het zitje voor wanneer de baby iets ouder is, een autostoeltje, onderstel met wielen inclusief boodschappenruimte en zonnescherm/kap. Hier betaal je €645,- voor.

Daarnaast zijn er veel accessoires te koop: de parasol, de luiertas, een heerlijk warme slaapzak, de adapter van het autostoeltje, bekerhouder en de regenhoes. Alles in een mooi Cocosie design en passend bij de wagen. Lees hier een blog over de handige luiertas.

Cocosie Supreme luiertas

De adapter van het autostoeltje is nodig voor wanneer je zelf al een ander autostoeltje hebt. Dan kan deze alsnog op deze wagen gebruikt worden. Daar is over nagedacht!

Wil je het basispakket uitbreiden met al deze accessoires ontvang je nu tijdelijk 10% korting! Van de €935,- voor het totaalpakket betaal je dan ineens nog maar €841,50 voor alles bij elkaar. Een mooie deal!

De voordelen die ik naast de al genoemde punten het belangrijkste vind:

– De reiswieg, het zitje en het autostoeltje kunnen alle drie omkeerbaar worden geplaatst. Zowel vooruit- als achteruitkijkend.

– De grootte van de boodschappenruimte. Daar kan tot 3kg in en ik vind ‘m erg ruim!

– Het mooie design! Ja, sorry hoor, maar als moeder wil je toch achter een mooie wagen lopen. En dat is gelukt met de Cocosie. De mooie bruine lederen details en de mooie kleur van de wagen vind ik prachtig. De Cocosie is naast onze mooie beige kleur ook te koop in: grijs, donkerblauw en lichtblauw. En de accessoires uiteraard ook!

– Het lichte gewicht van de wagen in zijn geheel maar ook het autostoeltje is enorm licht!

– De reiswieg en het zitje zijn in verschillende standen te verstellen.

Cocosie Supreme review

Wat voor mij even wennen was:

– Het frame wat bij de wagen geleverd wordt is zowel voor de wieg als het zitje bedoeld. Ideaal dat beide dus makkelijk op te bergen zijn wanneer je ze niet gebruikt. Maar het in elkaar zetten van de wieg op het frame is nog wel een klusje. Goed de handleiding erbij houden dus! Gelukkig gebruik je de wieg en het zitje niet in dezelfde periode dus hoef je dit niet vaak te doen.

– De luiertas kan je door middel van drukknoopjes aan het frame van de wagen vast maken. Op de afbeeldingen doen ze dit aan de handgreep. Ik ben geen fan van de drukknoopjes en zou eerder aanraden om een aparte tassenhaak aan te schaffen.

– Ik vind het jammer dat je het voetensteuntje van het zitje niet los van het zitje kan verstellen.

Na het uitgebreide testen kunnen wij alleen maar zeggen dat we de Cocosie Supreme echt een topwagen vinden! We zijn er mee naar het park en het bos gegaan, mee gewandeld door de straat en hij past perfect in ons kleine autootje. Daarnaast vind ik ‘m ook nog eens prachtig! De wagen is licht en compact, gemakkelijk te gebruiken en ook weer op te bergen. We zijn ontzettend dankbaar dat wij deze kinderwagen mochten testen en kunnen niet wachten tot we er mee kunnen rondrijden met ons kindje erin. Het feit dat je voor zo’n prijs zo’n complete wagen koopt vind ik een uitkomst, zeker met de 10% korting die ze nu geven wanneer je alle accessoires erbij koopt. Ben je overtuigd en wil je ook rondrijden met de prachtige Cocosie Supreme? Dan mogen wij je namens Smart Mommy nog eens 5% korting cadeau geven! Gebruik de code ‘smart-mommy‘ en de 5% korting wordt berekend op de totale aankoopwaarde in de webshop van Cocosie (geldig tot 14-09-2018). En dit kan ook in combinatie met de 10% actie: ideaal!

Voor nog meer informatie en alle details ga je naar www.cocosie.com