Spread the love

Blijf jij ook hangen bij de gewone paardenstaart? Zijn twee staartjes al een uitdaging? Begrijpelijk, maar daar kunnen we verandering in brengen! Hierbij hebben we een paar duidelijke filmpjes bij elkaar gezocht voor een aantal makkelijke maar leuke creaties voor het haar van je dochter.

De vlecht

Pak drie plukken haar en sla de rechter en de linker om de beurt om de middelste heen. Dit kan je met al het haar doen, met kleine plukjes of bijvoorbeeld al het haar aan de zijkant van het hoofd.

Invlechten

Een stapje verder, het invlechten. Je kamt al het haar naar achteren zodat er geen scheiding meer is. Dan pak je het bovenste gedeelte van het haar. Dit verdeel je in drie plukken. Je pakt de linker pluk en slaat die om de middelste heen en daarna de rechterpluk die je om de middelste heen slaat. Wanneer je weer de linkerpluk moet pakken neem je daarbij een pluk van het losse haar aan de linkerkant mee, en die sla je weer om de middelste pluk. En zo doe je dat ook aan de rechterkant en ga je door tot het einde van het haar.

De visgraat

Voor een visgraat staart verdeel je het haar in twee plukken. Van de linkerpluk pak je een klein plukje van de meest linkerkant, deze voeg je aan de rechterpluk toe. Dan pak je van de rechterpluk een klein plukje van de meest rechterkant en voeg je deze aan de linkerpluk toe. Zo ga je door tot het einde van de staart.

De waterval

Deze vlecht is een stapje verder dan het invlechten. Je begint als een normale invlecht maar dan aan de zijkant van het hoofd. In plaats van dat je de plukken om de beurt om de middelste heenslaat laat je de bovenste steeds vallen.

Op de kop vlecht

Deze vlecht is eigenlijk een gewone invlecht maar dan, je raadt het al, op de kop. Je begint aan de onderkant van het hoofd. Het makkelijkste is dus om het hoofd naar voren te buigen en al het haar daar heen te laten vallen. Je begint in de nek en vlecht door tot halverwege het hoofd. De rest van het haar kan je dan in een knot of paardenstaart vast zetten.

 

Aan de slag! En foto’s van de creaties zijn meer dan welkom!