Spread the love
De wereld van geboortekaartjes, het is zó leuk om daar in te mogen duiken tijdens je zwangerschap! Uren speuren naar ideeën en voorbeelden om uiteindelijk bij het perfecte kaartje uit te komen waarmee jullie de wereld willen vertellen dat jullie baby er is! De mogelijkheden zijn eindeloos: grafisch, met of zonder foto, met leuke afbeeldingen, met strikjes, in een bepaalde vorm of vouw of een heel eigen ontwerp.

Op internet zijn de mogelijkheden ook eindeloos! Wij hebben onze kaart uiteindelijk laten drukken bij MyCards.nl. Buiten dat zij een enorm aanbod aan kaartjes hebben bieden zij ook de mogelijkheid aan om de kaarten die ze aanbieden aan te passen naar eigen wens. Met allemaal plaatjes, kleuren, achtergronden en diverse lettertypes die de site biedt. Daarnaast kun je dus, zoals in ons geval, zelf ontworpen kaarten laten drukken.
geboortekaartjes van mycards
Wat is handig om op het geboortekaartje te zetten:
– Uiteraard: de naam van jullie baby en daarbij de datum en het tijdstip van de geboorte.
– Contactgegevens van de ouders en ook de namen van eventuele broertjes of zusjes.
– Wat nog steeds veel op de kaarten gezet wordt: de lengte en het gewicht van de baby.
– Goed om over na te denken: het noemen van rust- of juist bezoektijden. Zodat bezoek niet onverwachts langs komt. Wij hebben er voor gekozen dit niet te doen maar te vragen of men contact met ons kon opnemen voorafgaand aan een bezoekje.
– Om te voorkomen dat je meerdere luiertaarten, rammelaars of knuffels krijgt: een cadeautip op de kaart. Of een linkje naar een online verlanglijstje.
– Hebben jullie je baby een unisex naam gegeven? Dan is het noemen van het geslacht wellicht handig. Dit kan gewoon in tekstvorm “wij zijn blij met de geboorte van onze zoon/dochter…”
– Heeft jullie baby een peetoom of -tante? Wellicht is het leuk om die te vermelden op de kaart!
mycards
Bij MyCards heb je ook nog de keus uit meerdere papiersoorten om de kaart op te laten drukken. Wij hebben gekozen voor Oud-Hollands, een papiersoort met structuur er in en dat niet spierwit is.
Daarnaast heb je de keus uit veel verschillende kleuren enveloppen. Ideaal! Dit geldt ook voor de kaarten die zij in hun eigen assortiment hebben! Zo kan je dus van een door hen ontworpen kaart iets heel persoonlijks maken, helemaal naar jullie eigen wens.
Proefdruk
Je kan bij MyCards een proefdruk voor €1,- bestellen, en dat raad ik zeker aan om te doen! Wij waren enorm blij met onze kaart maar toen we de proefdruk binnen hadden vonden we de kaart ineens wat saai lijken. We hebben wat kleuren aangepast en toen was ons kaartje klaar. Ook de grootte van de kaart is moeilijk te bepalen en het is dan fijn om de kaart even in je hand te hebben en te bepalen of de grootte naar wens is.
Een extraatje
Wat ik toch wel de kers op de taart vond: sluitzegels! Dit zijn ronde stickers waarmee je de envelop kan dichtplakken. Laten die sluitzegels er nou in hele leuke designs zijn!! Aangezien het geslacht van onze baby tot de geboorte nog een verrassing was, hebben wij voor de sluitzegel met de tekst “it’s a boy” gekozen maar eerlijk gezegd had ik er zo nog 10 leuke kunnen kiezen. Dit maakt het kaartje echt af vind ik zelf.
Goede voorbereiding
Wanneer je de kaart bij MyCards voor 18:00 uur besteld heb je de kaarten de dag daarop met de post in huis. Zo kun je dus enorm snel je geboortekaartjes versturen! Wij hebben gebruik gemaakt van deze fijne service. Op maandag is onze Bram geboren, op dinsdag hebben we de kaarten besteld en woensdag waren de kaarten binnen én hebben we ze direct verstuurd. Handig is om tijdens je zwangerschap de adressen al te schrijven op de enveloppen en de postzegels vast te plakken. Weet je nog niet welke kleur envelop jullie willen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de lijst met adressen compleet klaar ligt. Dan is het alleen een kwestie van overschrijven.
zelf geboortekaartje ontwerpen
Versturen
Wij wilde onze families, vrienden en kennissen zo snel mogelijk op de hoogte stellen van de geboorte van Bram. Maar dan wel via een leuk kaartje en niet via social media. De laatste tijd zie ik het vaak gebeuren dat men toch al via social media gefeliciteerd wordt voordat de geboortekaartjes de deur uit zijn. Voor ons de reden om de kaarten zo snel mogelijk te versturen. Een logisch gevolg is wel: de verzoekjes voor kraamvisite komen dan ook sneller en als kraamvrouw heb je nou eenmaal je rust nodig. Onder de Smart Mommy’s zijn er dan ook veel moeders die daarom bewust 1 of 2 (en soms ook 3 of 4) weken wachten met het versturen van geboortekaartjes. Juist om eerst te genieten van de kleine baby en bij te komen voor al het bezoek begint. Dit is dus een bewuste keuze die je moet maken voor het versturen van de kaarten. Een goede tip van één van de Smart Mommy’s: een extra inlegkaartje bij het kaartje waar op staat bezoek nog even moest wachten. Dan hoef je achteraf niet steeds nee te verkopen wanneer er naar gevraagd wordt.