Spread the love

Installatie

Al bij het openen van de verpakking zie je dat deze met zorg is samengesteld. Alle losse onderdelen zitten goed verpakt en de handleiding ligt duidelijk bovenop. Na het bekijken van deze onderdelen kwamen wij al gauw tot de conclusie dat de installatie een koud kunstje ging worden. De mini-USB gaat in de camera en de grote USB in het stekker blokje.

De camera zelf ziet er op het eerste oog erg gelikt uit. Het is duidelijk ontworpen met het kind in gedachten. Het model dat wij hebben heeft de aankleding van een konijntje, enorm schattig. Maar voor deze camera zijn meerdere soorten aankleding te koop. Zo hebben wij er ook een hoesje van een hondje bij gekregen. Voor nu houden wij het op het konijntje. Bang dat de camera om valt als je hem neerzet hoeft niet. De camera voelt degelijk en stevig aan en heeft een goed zwaartepunt zodat deze niet snel zal omvallen. De kop van de camera kan je naar links en naar rechts draaien. Ook kan je de kop naar boven en naar beneden bewegen zodat je ‘m goed kan richten naar wat je in beeld wil krijgen.

In de doos zit ook een montage setje zodat de camera desgewenst aan de muur of aan het plafond bevestigd kan worden. Hiervoor moeten wel gaatjes geboord worden in de muur.

Eenmaal aangesloten en in werking gesteld begint de installatie via de mobiel. Nadat de app van ARLO vanuit de App Store geïnstalleerd is en je de app opent kom je in een soort stappenplan terecht die je stap voor stap begeleid om de camera aan je account te koppelen. Dit account maak je makkelijk tijdens die stappen aan.

Gebruik

Na de installatie krijg je een overzicht van al je camera’s. Aangezien wij er maar één hebben staat deze camera dan ook bovenaan. In het videoscherm zelf staan verschillende icoontjes. Zo is aan het grafiek icoontje zien of het te warm, te koud of te vochtig is op de kamer en zelfs of er verkeerde luchtjes in de kamer hangen. Hierover later meer. Ook is te zien of het ingebouwde lampje aan of uit staat. Tevens is er een icoon die aangeeft of je muziek aan het afspelen bent. Het vierde en laatste icoon laat zien of de babyfoon functie uit staat. Ook hierover meer in de volgende alinea.

Met app van ARLO is het mogelijk om verschillende gebruikers toegang verlenen tot de camera. Bijvoorbeeld je partner of zelfs de opa’s of oma’s.  Ook is het mogelijk om met de app opgenomen video’s terugkijken. Het gebruik van de app is functioneel en duidelijk. Alle symbolen en iconen zeggen wat ze doen al snappen we dat sommige duidelijker zijn dan andere.

Functies

De camera komt met enorm veel functies. Een kleine opsomming laat zien hoeveel functies. De camera meet de temperatuur in de kamer en geeft een melding als deze buiten de vooraf gestelde temperaturen komt. Ook meet de camera of de kamer niet te vochtig is en of er vieze luchtjes hangen zoals koolmonoxide en ethanol. Let op, de camera is geen vervanger van een echte koolmonoxidemelder!

De camera heeft een ingebouwde speaker waarmee je muziek kan afspelen. Er zitten meerdere liedjes ingebouwd en deze kunnen via de App aan- of uitgezet worden. Je kan deze dan zo instellen dat het muziek na een x aantal minuten weer uit gaat. Ook zit er een lampjes in de camera. Deze zijn tevens via de app aan- en uit te zetten. De lampjes kunnen in verschillende kleuren veranderen en zelfs een automatische modus. Gezelligheid op de kamer van je baby!

De ARLO BABY camera heeft een enorm goede nachtvisie. Mensen zijn daadwerkelijk herkenbaar in beeld in tegenstelling tot de gebruikelijke beelden waarop je wat pixels ziet bewegen, ideaal! Ook filmt de camera in full HD en dat is te zien. Het beeld is erg scherp en goed van kleur.

Een van de handigste opties op de camera is de bewegingsdetector en audiodetector. Als je kleintje lekker op zijn of haar kamer is en besluit om uit bed te gaan dan geeft de app een melding dat er beweging is gedetecteerd. Als je baby geluidjes maakt krijg je een melding van audio. Gaat de baby huilen dan herkent de camera dat zelfs als huilen een geeft dit specifiek aan via de app als “Baby Crying Alert”. Handig want zo hoef je niet bij alles direct te reageren.

In het pakket zit standaard de optie om de opgenomen beelden van de afgelopen 7 dagen terug te kijken. Zodra er beweging of audio wordt gedetecteerd wordt dit direct opgenomen. Je kan dus altijd terug kijken wat er gebeurd is. Ook is het mogelijk handmatig iets op te nemen, bijvoorbeeld als je baby iets leuks aan het doen is. Deze beelden zijn tevens te downloaden zodat ze op de eigen pc of mobiel bewaard kunnen worden, aangezien de beelden na 7 dagen worden verwijderd. Er is een mogelijkheid om beelden langer te bewaren of zelfs 24-uurs opnamen te laten maken maar daar moet je voor betalen.

Via de app of de portal van de ARLO BABY kan je aangeven of het hele scherm in de gaten gehouden moet worden of alleen waar bijvoorbeeld de baby slaapt. Je kan dus een gebied afkaderen.

Nog een handige functie is de babyfoon-functie. Hiermee veranderd je mobiel in een babyfoon zonder dat het scherm aan hoeft te staan. Je kan dus continue luisteren naar je baby maar kost een stuk minder batterij. Dit in tegenstelling van het continue naar de videostream kijken. Hiermee gaat het batterij verbruik van de telefoon een stuk sneller.

Voordelen

De ARLO BABY heeft veel voordelen, sowieso al alle eerder genoemde functies, zoals het terug kunnen kijken van de opgenomen beelden. Deze opgenomen beelden staan veilig op de cloud van ARLO en kunnen overal ter wereld bekeken worden als je inlogt. Wij zien dit als een voordeel want op die manier staan de beelden niet thuis op de computer. Mocht er bijvoorbeeld ingebroken worden en de inbrekers staan in beeld (waar de camera natuurlijk ook handig voor is) dan gaan de beelden niet verloren wanneer de computer gestolen wordt.

Ook het waarschuw systeem is een fijne functie die ons al een paar keer heeft geholpen terwijl wij in de tuin bezig waren. Het is ideaal dat het huilen wordt onderscheiden naast audio en beweging. Bij audio en beweging springen wij niet direct op, maar de crying alert maakt dat je direct weet dat er iets is.

Nadelen

Eigenlijk heeft deze camera maar een paar kleine nadelen. Het grootste nadeel vinden wij dat de camera stopt met automatisch opnemen wanneer er live gekeken wordt via de app. Gevolg is dat als ik bijvoorbeeld de app open heb staan en zo live naar het beeld kijk, maar ik even van mijn telefoon weg kijk de beelden niet worden opgenomen. Vervelend als er juist op dat moment iets was gebeurd. Dit geldt ook voor de meldingen. Wanneer mijn man op zijn werk even kijkt naar de live stream, dan krijg ik geen meldingen van bewegingen of huiltjes.

Wat ook als een nadeel gezien kan worden is het feit dat je je mobiel, tablet of desktop nodig hebt om de beelden te bekijken. Bij de camera wordt geen los scherm geleverd dat je ergens neer kan zetten zodat je je mobiel lekker voor andere dingen kan gebruiken. Maar wij ervaren dat juist absoluut niet als nadeel. Gewoon lekker makkelijk op de telefoon die we toch altijd bij ons hebben: ideaal!

Conclusie

De ARLO BABY is een hele veelzijdige camera die alles doet wat het moet doen en nog veel meer. Vooral de “Baby crying alert” is een erg handige functie die voorkomt dat je bij andere meldingen voor niks naar de baby gaat en alleen maar even naar de live stream hoeft te kijken. Daarnaast vinden we het enorm fijn dat we de temperatuur kunnen zien en dat de camera gemakkelijk met de app op de telefoon te bedienen is.

Ook de mogelijkheid tot kijken naar de live stream op andere plekken dan thuis is fantastisch als je bijvoorbeeld aan het werk bent en stiekem even naar de kleine wil gluren. De werkgever is hier vast minder enthousiast over ;-).

Als je op zoek bent naar een camera om je baby in de gaten te houden en van handige functies houdt dan is de ARLO BABY de camera die je zoekt. Hij is handig in gebruik en vooral de app is gebruiksvriendelijk waardoor je snel doorhebt hoe alles werkt.