Spread the love

Mijn laatste werkdag. Al weken stond in de agenda van mijn man en mij dat we dat wilden vieren. Anderen waren vorige week donderdagavond waarschijnlijk bezig met het plannen van hun Koningsnacht of Koningsdag maar wij waren heerlijk uiteten!

Uiteten is iets waar ik altijd enorm van geniet. Tot ik zwanger werd. Nou ben ik al geen enorm makkelijke eter maar zwanger zijn maakt het er niet makkelijker op! Mijn favoriete gerechten, gerookte zalm en carpaccio vallen uiteraard overal af en bij lekkere vleesgerechten vind ik het zo zonde om relatief veel te betalen en het dan door de kok helemaal te laten doorbakken. Een keer is het zelfs voorgekomen dat ik de halve dessertkaart niet mocht omdat de gerechten of met alcohol of met rauwe eieren bereid waren. Dat was een enorme bummer toen ik eindelijke de keuze tussen de cheesecake en chocolademousse had gemaakt. Beide niet. Fail!

Je zal begrijpen dat we enorm aan het twijfelen waren waar we dan lekker konden eten. Van een vriendin kreeg ik dé tip: Brasserie ’t Zusje. Zij zouden een aparte kaart hebben voor zwangere vrouwen, ideaal! We hadden er al eens gegeten dus dat het lekker en gezellig was, dat wisten we al. Maar ik zag het niet zitten om elk gerechtje te googlen op zwangerschap ;-). Niet nodig dus!

Onze serveerster kwam direct al naar ons toe met de zwangerschapskaart. Eigenlijk dezelfde kaart als mijn man kreeg alleen heel duidelijk: de gerechten die ik als zwangere vrouw niet mocht hebben waren doorgestreept of er stond bij dat het doorbakken was of een andere aanpassing. Zo ontzettend fijn! Geen zorgen, geen gezoek op de telefoon, geen getwijfel en niet het gevoel hebben dat je zeurt wanneer je om alle details vraagt bij de serveerster. En eigenlijk, het aantal gerechten dat ik echt niet mocht viel reuze mee!

zwangerschapskaart van 't Zusje

De sfeer in ’t Zusje is altijd goed, niet voor niets dat het restaurant ook bijna elke dag vol zit! We begonnen met heerlijk brood, ik had even moeten vragen wat voor een brood precies want dat was écht enorm lekker! De serveerster was zo attent om aan te geven dat er ook tussen de dipsauzen voor het brood eentje was die ik beter over kon slaan. Zo fijn als mensen meedenken! (En alerter zijn dan ik?). Na het brood begon de keuzestress van de lange lijst heerlijke gerechtjes. Mijn man en ik besloten te beginnen met het ‘Rondje Groen’, een nieuw concept binnen ’t Zusje met alle vegetarische gerechten. Wanneer je als gehele tafel een ‘Rondje Groen’ besteld krijg je een kraskaart met kans op leuke prijzen. Geen prijs voor ons maar wel enorm lekkere gerechtjes! Een heerlijke geitenkaassalade met meloen en groene asperges in tempura: Jumjumjum!

Door naar de volgende ronde, lasagne met spinazie en ricotta met hollandaise saus. Enorm lekker. Maar gevolg: het vulde enorm! De geitenkaassalade vond ik zo lekker: die moest nog een ronde mee.

Uiteten als je zwanger bent

Ronde drie: nu wilde ik graag wat vis. Mijn craving deze zwangerschap is kibbeling. Dus blij verrast dat dat op de kaart stond. Daarnaast koos ik voor de kabeljauw met salade van asperges en aardappel. Beide weer enorm lekker. Maar met het toetje in het vooruitzicht kreeg ik het niet helemaal op.

Vis eten tijdens zwangerschap

De, zoetekauw hier!, belangrijkste ronde: nagerecht! Gelukkig viel alleen de tiramisu af als optie. En dat scheelt want anders was de keuze nog moeilijker. Mijn man en ik zijn voor de cheesecake gegaan en de marsmousse. Cheesecake: prima en lekker. Maar die marsmousse is geniaal goddelijk. Bij het typen loopt het water weer in de mond en baal ik dat ik vol zat. Les voor de volgende keer: 1e ronde toch al een nagerechtje bestellen ;-).Marsmousse van 't ZusjeWe hebben genoten van een enorm gezellig avond met lekker eten. Verlof voelt toch als een soort mijlpaal in de zwangerschap. We gaan een nieuwe fase in, ik heb het werken volgehouden en nu kan ik mij vol storten op wat komen gaat: moeder worden. Dan is zo’n etentje met mijn man een enorm geschenk, nog even voor het wat lastiger is om met z’n tweeën uiteten te gaan. ’t Zusje was hiervoor de perfecte plek. Zeker een aanrader wanneer je nog uiteten wil met je partner of met een stel vriendinnen!

Of ik nog iets miste? Ruimte in mijn buik en een alcoholvrij wijntje was geweldig geweest ;-).