Spread the love

Op internet en in alle moedertijdschriften gaan genoeg lijstjes rond van wat er meegenomen moet worden in de luiertas. Als aankomende moeder gaat er een nieuwe wereld voor mij open. Veel van de lijstjes blijken óf niet compleet óf juist overdreven compleet. Daarom ben ik enorm benieuwd naar de inhoud van jullie luiertas. Smart Mommy’s zijn tenslotte de ervaringsdeskundigen. De luiertas heb ik inmiddels (en wat is ie mooi!). Nu de perfect checklist nog… en jullie mening! 

Bij de Cocosie luiertas zat gelukkig al een verschoningsmatje. Daarnaast heb ik ingepakt:

inhoud van luiertas

 • 5 luiers (Iemand vertelde mij dat ik van één luier per uur moet uit gaan)
 • Billendoekjes
 • Billenzalf
 • Zakjes voor vieze luiers of kleding
 • 3 spuugdoekjes
 • Een setje schone kleren voor de baby, inclusief rompertje en sokjes
 • Speen, inclusief reserve speen
 • Knuffeltje en speeltje
 • Hydrofiele luier
 • Flesje
 • Schoon shirtje voor mijzelf

Bij het geven van borstvoeding zijn borstkompressen en een extra bh natuurlijk nog handig en bij flesvoeding uiteraard de melkpoeder en water. Extra ideaal dus dat de luiertas van Cocosie beschikt over een koelvak en veel handige vakjes.

cocosie supreme kinderwagen

Wat zijn de aanvullingen vanuit jullie? Laten we proberen de ultieme luiertas samen te stellen voor de Mommy’s to be!